Gå til hovedindhold

Voksne - uden tilknytning til arbejdsmarkedet

For at være i målgruppen for hjælp fra 'Center for Specialrådgivning Aarhus - Syn' skal man være diagnosticeret med en varig øjensygdom ved øjenlægen og have en synsrest på 6/18 eller derunder.
Er synsfeltet påvirket, kontrast synet alvorligt nedsat, eller er der et forhøjet forstørrelsesbehov, kan det funktionelle syn, samlet set være nedsat svarende til 6/18 eller derunder, og man er dermed også i målgruppen.
Forud for henvendelse omkring syn skal man have været ved øjenlæge, således at der foreligger o

 • Læs op

Indhold

  Center for Specialrådgivning Aarhus har på voksensynsområdet samarbejdsaftale med følgende kommuner:

  • Aarhus Kommune
  • Skanderborg Kommune
  • Odder Kommune
  • Samsø Kommune
  • Horsens Kommune
  • Hedensted Kommune

  Som sagsbehandler og sundhedsfaglig personale i Aarhus Kommune eller en af vores samarbejdskommuner kan du kontakte Center for Specialrådgivning Aarhus, hvis du har fået en henvendelse fra en svagsynet borger, der ønsker hjælp. 

  Inden du kontakter synskonsulenterne, bør det undersøges, om borger har været hos øjenlæge og blevet diagnosticeret med en varig øjensygdom og har en synsrest på 6/18 eller derunder. Er synsfeltet påvirket, kontrast synet alvorligt nedsat, eller er der et forhøjet forstørrelsesbehov, kan det funktionelle syn, samlet set være nedsat svarende til 6/18 eller derunder, og man er dermed også i målgruppen.

  Nedenfor finder du Center for Specialrådgivning Aarhus' katalog med ydelser, hvor ydelserne for voksenområdet (E-ydelser) kan findes fra side 36. Ved klik på linket åbner ydelseskataloget i en ny fane

  Ydelseskatalog 2024

  Center for Specialrådgivning Aarhus tilbyder kurser til både fagfolk og borgere. Du kan læse mere om vores kurser:

  Kurser synsrelateret

  Sidst opdateret: 23. februar 2024